Op dinsdagavond 24 november maakte de jury de uitslag van de schrijfwedstrijd bekend.

Latour op het Wad feliciteert Erik Lumens, die de schrijfwedstrijd wint met zijn tekst 'Vrachtlijst'; Saskia Kolff-van Es met de tweede plaats voor 'Goedemorgen Nederland' en Leonieke Baerwaldt en Sandra de Jong met hun gedeelde derde plaats voor resp. 'Phaenomenon' en 'Monoloog van een plastic korrel'.
 
Een fragment uit 'Vrachtlijst', de winnende tekst van Erik Lumens, is 25 november verschenen in Dagblad Trouw.
 

 

Hier vind je het juryrapport en hier de winnende en andere inzendingen. 


 

 

 

Voorwaarden voor deelname aan de schrijfwedstrijd

Deelname
De inschrijving is gesloten.
Deelname stond open voor iedereen die zich voor 2 oktober 2020 had ingeschreven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. én de drie masterclasses van Latour op het Wad heeft gevolgd, al dan niet live. De masterclasses zijn hier terug te zien.
Organisatoren, sprekers en juryleden van Latour op het Wad zijn uitgesloten van deelname.

Prijsuitreiking
Op 24 november 2020 maken we om 19.00 de winnende tekst van Latour op het Wad online bekend - aansluitend is er om 20.00 een online programma rond de prijsuitreiking van de Spinozalens aan Bruno Latour.
Deelnemers mailen we 23 november de Zoomlinks. 

Taal
Je tekst moet in het Nederlands geschreven zijn. Een vertaling van het werk van een ander is niet toegestaan. Latour op het Wad beschikt helaas niet over de expertise om teksten in een Nederlandse streektaal te beoordelen.

Tekst
Het onderwerp van je tekst moet zijn (de impact van) de containerramp met de MSC ZOE vanuit een niet-menselijk perspectief. De maximale lengte van je tekst is 1.500 woorden, inclusief de titel.
Er is geen minimale lengte en er zijn geen beperkingen aan thematiek of stijl, mits je tekst behoort tot het literaire domein: essay, verhaal, toneel, scenario of poëzie of een mengvorm van deze genres.
Teksten mogen niet eerder zijn gepubliceerd of in eigen beheer zijn uitgegeven, ook niet digitaal.

Anonimiteit
Als deelnemer blijf je anoniem voor de juryleden: een garantie voor een eerlijke en onbevooroordeelde jurering.
Zet je naam niet in je tekst. Niet bovenaan, niet onderaan. Nergens.

Indienen
Je tekst-zonder-je-naam kun je tot 1 november 2020 alleen digitaal en alleen als PDF indienen via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Zet je naam in je email.

Maximaal 1 tekst per persoon.

Inzendingen ontvangen na 31 oktober 2020 24.00 zijn uitgesloten van deelname.

Jury
Pauline DurlacherTonnus OosterhoffMathijs Sanders en Marjoleine de Vos.
De beslissingen van de juryleden zijn definitief. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Rechten
Het copyright op de teksten berust bij de auteurs. De deelnemende teksten mogen tot de prijsuitreiking niet gepubliceerd worden. Na de prijsuitreiking vervalt deze voorwaarde. Wel behoudt Latour op het Wad het recht om het ingezonden werk te gebruiken voor promotiedoeleinden, zoals publicatie op de website en Facebook.

Prijs
Het winnende literaire werk wordt gepubliceerd in een landelijk tijdschrift (onder voorbehoud). In welk medium hangt af van het genre en de kwaliteit van het werk.